Meta Therapy ten opzichte van andere behandelmethode’s

Onderzoek en ontwikkelingen in huidverjonging hebben met name de laatste decennia tot geheel nieuwe inzichten op het gebied van anti-aging geleid, waarbij de behandelmethodes ingedeeld kunnen worden in drie behandeltechnieken:

  1. Oppervlakte behandelingen: de huid wordt oppervlakkig behandeld met crèmes, maskers, microdermabrasie, scrubs, chemische peelings.
  2. Invasieve behandelingen / diepgaande behandelingen: de huid wordt intensief behandeld met technieken die in de diepere huidlagen toegepast worden, zoals Meta Therapy, naaldrollers, meso therapie of micro needling.
  3. Medische behandelingen: de huid wordt ingrijpend behandeld door medisch specialisten met bijvoorbeeld Botuline Toxide (Botox) injecties, fillers, laser, oog- en facelift.

Dermatude Meta Therapy behoort in de categorie ‘’invasieve behandelingen/diepgaande behandelingen’.  In deze categorie zijn er nog 3 varianten van invasieve behandelingen:

  1. Micro Needling
  2. Meso Therapy
  3. Roller system

1. Micro Needling

De handstukken bij micro needling hebben een analoge aansturing. Bij weerstand van de huid, is er geen correctie van de naaldfrequentie. Hierdoor zullen er ongelijke en onregelmatige perforaties plaatsvinden, waardoor niet alle huiddelen gelijkmatig worden geperforeerd. Daarnaast gebruiken de meeste micro needling technieken bij gelaatsbehandelingen te lange naalden die perforaties maken tot in de diepere laag van de dermis. U loopt hiermee het risico op onherstelbare onderhuidse beschadigingen, vergelijkbaar met littekenvorming bij 2e graads huidverbranding. De huid wordt stug en verstart door verlies van elasticiteit.

De naaldlengte is zeer bepalend voor het optimale effect van de gezichtsbehandeling. Bij Meta Therapy worden microperforaties gemaakt op het juiste niveau in de huidlaag: door de basale cellaag -waar de nieuwe cellen worden aangemaakt- tot in de bovenste laag van de dermis. Hierdoor wordt de aanmaak van collageen en elastine geactiveerd zonder risico op het ontstaan van onderhuids littekenweefsel. Daarmee is Meta Therapy effectiever, veiliger en zijn er geen ongewenste bijwerkingen bij herhaalde toepassingen op korte of lange termijn.

2. Meso Therapy

Diepgaande behandelingen hebben een intensievere werking en geven betere resultaten dan oppervlakte behandelingen. Bij meso therapy wordt met slechts 1 naaldje gewerkt waarbij op lokale punten in de huid werkstoffen worden ingebracht op ongecontroleerde diepte en afstand. Door de grotere afstand en het beperkt aantal injecties wordt de natuurlijke celregeneratie door de huid zelf niet geactiveerd. De huid maakt daardoor zelf geen collageen en elastine aan.

Meta Therapy behoort tot de categorie diepgaande behandelingen en combineert alle voordelen van verschillende behandelmethodes in één techniek. Het aanvullende voordeel is, dat naast het inbrengen van actieve werkstoffen tevens het natuurlijke celregeneratie proces van de huid wordt geactiveerd. De volledige huid wordt pijnloos behandeld met 18 micronaaldjes die met een snelheid van gemiddeld 100x per seconde op en neer gaan en daarmee geen enkel deel van uw huid  overslaan. Dankzij de zeer nauwkeurige diepte-instelling werkt Meta Therapy altijd op exact de juiste cellagen in de huid.

3. Derma Roller / naaldrollerEen naaldroller is een cilinder met naaldjes die over de huid gerold wordt. Uw gelaat heeft echter geen recht oppervlak, maar rondingen en welvingen. Niet alle naaldjes van de roller bereiken dezelfde werkzame diepte, wat ook nog eens afhankelijk is van de druk die op de roller uitgeoefend wordt. Bij te hard drukken gaan de naaldjes te diep, wat tot littekenweefsel en verstarring van de huid kan leiden, bij te weinig druk gaan de naaldjes ondiep wat geen effect heeft. Een naaldroller maakt ook aanzienlijk minder microperforaties door het beperkt aantal naaldjes en er zijn geen gerichte behandelingen van individuele rimpels mogelijk.                                                        

Het voordeel van Meta Therapy ten opzichte van de naaldroller is dat niet alleen de celregeneratie geactiveerd wordt, maar bovendien actieve werkstoffen al tijdens de behandeling in de huid gebracht worden voordat de huid zich weer sluit. Bovendien werkt de behandeling aanzienlijk nauwkeuriger en gedetailleerder. De microperforaties zijn bovendien nauwkeurig gecontroleerd in diepte, afstand en met een aanmerkelijk grotere dichtheid. Per seconde worden op een pijnloze wijze maar liefst 1.800 microperforaties gemaakt. Al tijdens de behandeling worden actieve werkstoffen ingebracht. Met speciale modules kunnen ook specifieke rimpels behandeld worden.